Cider från vår ekologiska äppelodling

Vår ekologiska äppelodling drivs i samarbete med Kiviks Musteri - men i egen regi. Vi har 5 hektar äppelodling vilket innebär cirka 7000 träd. Både äpplen för konsumtion och äpplen för musttillverkning. Denna tillsammans med Musteriets är en av Sveriges absolut största ekologiska äppelodlingar. Detta är vi stolta över.

Vi har tillsammans med experter från bl.a. Kiviks Musteri noga valt ut sorter som passar både att odlas ekologiskt och ger en god must. För att få större skörd låter vi träden växa högre än i vanliga fall, ungefär 3,5 meter får de sträcka sig mot himlen för att ge plats åt både must- och konsumtionsäpplen.

 

Vi har just nu Rubinola, Santana, Holsteiner Cox, Green Sleve, Ingbo och Blennheim bland våra sorter. 2014 beställde vi Amorosa och mera Green Sleve (ca 4000 träd).

2016 års skörd har bland annat användts till att producera en högkvalitativ flaskjäst cider av våra KRAV-odlade äpplen här på gården. En av de bästa cidersorterna på marknaden, om vi själva får sätta betyg. Prova själv.

» Läs om: Skepparps flaskjästa Äppelcider, 6,0% vol.