nya öppningssidan

Skepparps Vingård önskar alla ett Gott Nytt År!

Mousserande vin, flaskjäst äppelcider, vitt vin och rosévin ...

På Skepparps Vingård odlar vi druvor och äpplen. Vi förädlar dessa fantastiska råvaror till vin och cider. 
Vår produktion för närvarande i huvudsak mousserande vin (vitt och rosé) samt flaskjäst äppelcider enligt ”methode traditionell”.
Våra ”stilla viner” är f.n. slutsålda.
Vi importerar också favoritviner från bl.a Spanien, Frankrike och Italien och ett eget spännande restaurangsortiment.

Vinfestival Smaka Svenska Viner 27-28 juli 2018 - för 3:e gången!

Varje sommar arrangerar Skepparps Vingård en vinfestival som drar flera tusen vinintresserade besökare. Här möter ni ett flertal av våra svenska vingårdar och får prova 25-30 svenska viner av hög kvalitet. 
Goda drycker kräver god mat och det kan vi verkligen också erbjuda. Festivalmaten lagas i vårt kök av mästerkocken Tareq Taylor!!
Den 27-28 juli 2018 är ni välkomna till den tredje säsongens vinfestival i Skepparp. 

Bröllop på Österlen, fest eller konferens - vi har lokalen!

Vår festlokal är något alldeles extra!
Ett perfekt ställe för bröllopsmiddagar, privata fester, konferenser eller evenemang. Vi kan ta hand om cirka 70 sittande gäster inomhus och har möjlighet till att förlänga festen ut i trädgården med hjälp av tält. Fullständiga rättigheter. Vi ordnar mat, dryck, blommor och dukning mm.
På Skepparps Vingård har vi arrangerat många bröllop. Fråga oss!

Vinprovningar och vingårdsvisning

Vi arrangerar vinprovningar för stora och små sällskap. Prova våra egna viner tillsammans med andra svenska vingårdars bästa viner. Låt oss lägga in ett franskt prestigevin för blindtest. Eller prova vår direktimport av italienska eller spanska kvalitetsviner.
Gör en guidad visning i vinodlingen och hör hur man odlar druvor i vårt klimat och gör fantastiska viner av dom.

Vinbondesällskapet

En stor del av arbetet i vinodlingen sköts av medlemmar i Skepparps Vinbondesällskap. Här får  vinintresserade prova på allt arbete från klippning på senvintern till skörd på hösten. Våra ”vinbönder” lägger ner omkring 15 arbetsdagar/år. Att vara ”vinbonde” innebär att man praktiskt får lära sig/uppleva vinodling utan att behöva resa till Toscana eller Provence. Allt finns här på Österlen!

Vårt Bordeaux-vin (import)

Rekommenderas!

Vi och våra kollegor reser en hel del och då och då hittar vi viner som vi gillar lite extra. Vår vän vinexperten Anders Öhman på Gustibus Wine and Spirit Academy hittade denna prisvärda Bordeaux Superior som heter Chateau Haut-Landon 2016.
Ett par lådor som får mogna = Fynd!

Vinbondesällskapet

Vi ”vinbönder” har ett par saker gemensamt. Vi gillar vin och vi vill lära oss att odla druvorna som blir till ett gott vin. Det här är ett intresse som vi brinner för. Och vi vill göra det tillsammans med likasinnade. Delar man ett intresse och jobbar ihop så blir man mycket goda vänner. Man delar en spännande upplevelse.

Vill du dela vårt intresse? Man behöver inte åka till Toscana eller Provence. Allt finns här på Österlen. Du kan bli en av oss i Vinbondesällskapet på Skepparps Vingård. Vi är cirka 50 ”vinbönder” och vi jobbar med odlingen från klippning på senvintern till skörden på hösten. Vi träffas oftast på söndagar och jobbar tillsammans. Börjar med frukost och äter gemensam lunch.

Som ”vinbonde” sköter man en rad (ca. 200 vinplantor). Du betalar 2290:-/år för två familjemedlemmar för att täcka kostnader för bl.a luncher och den stora skördefesten (betydligt billigare än golf :-). Du måste vara beredd på ca 15 arbetspass/år.
Vill du bli en av oss? 

Arrow
Arrow
PlayPause
Shadow
Slider

vinprovningar och vingårdsguidning

Vi tar emot små och stora grupper. Bokning måste göras i förväg!
Exempel på aktiviteter i sommar:
Guidad tur i vingården under en timme (minst 6 personer). 
Provning av tre svenska viner och ett franskt referensvin inkl. tilltugg.
Trerätters middag inkl. vinpaket.

Ring oss för info: 070-955 0236