Bli vinbonde hos oss

Vill du känna på hur det är att vara vinbonde - på Österlen i Skåne?
Och få uppleva "vinåret i vingården" från klippning till buteljering tillsammans med härliga vänner.

Vi har förstått att det här är en dröm som finns hos många människor. Därför har vi skapat möjligheten att hyra in sig som vinbonde hos oss i Skepparp på det vackra Österlen. Du behöver inte resa långt bort till de franska eller italienska vindistrikten. Vi har en komplett vingård på 2 hektar här hemma i Sverige och den sköts på samma sätt som som en vingård i t.ex. Toscana.
   Du kommer att få vara aktiv under hela vinåret från första knopparna på våren till höstens skörd. Vi lär oss allt om hur man beskär plantorna, binder ner skott, plockar vattskott, solgallrar, skördar mm.
   Du finns där allt händer, upplever stämningen och passionen. Tillsammans med alla våra vinbönder delar du erfarenheter och kunskaper. Och vi har som mål att ha kul tillsammans och ta tillvara på alla upplevelser.

2014 års vinbonde, Gösta Bengtsson. Utsedd av kollegorna i vingården.
2015 års vinbönder, Louise & Torvald Åkesson. Utsedda av kollegorna i vingården.
 

Vi träffas i vingården för gemensamma aktiviteter. Ofta på söndagar. Först morgonkaffe och genomgång. Sen jobbar vi till magen säger att det är dags för gemensam lunch. Bengt håller koll på när det är dags för de stora aktiviteterna med tanke på väder och mognad. Som vinbonde är du alltid välkommen att dyka upp och sköta dina stockar och rankor. Att ta med en fika till vingården en fin sommarkväll, och passa på att klippa några toppskott samtidigt, är rena meditationen.
   Och skördefesten! Den firar vi tillsammans. Vi äter en härlig trerätters med vinprovning (med svenska viner naturligtvis). Sen pratar vi om vinårets upplevelser och ser solen går ner över Skepparps kullar. Senare blir det provsmakning. Och vi kan lova dig att det är något helt speciellt att för första gången smaka det vin man själv har odlat fram.

Odlingen på Skepparps Vingård.
2016 års vinbönder, Göran Andersson & Irene Axman Andersson. Utsedda av "chefen själv" med allas gillande.

Kontakta oss gärna

Bli en vinbonde hos oss på Skepparps vingård. Vi har lösningar både för företag och för privatpersoner. Du betalar 2290 kr/år (för två familjemedlemmar) vilket inkluderar enklare luncher, fika, provsmakningar, föreläsningar och en rejäl skördefest.

Mejla eller ring om du vill bli vår nya vinbonde!