Cider & Mat-festival 22 juli 2021

“Cider ska få sin egen festival i år.”

Skepparps Vingård har arrangerat sin vinfestival "Smaka Svenska Viner" i fem år och intresset har varit enormt. 
Nu ska vi göra en lika trevlig, smakrik och spännande festival på temat CIDER.

På vinfestivalen samlade vi svenska vingårdar. Nu samlar vi svenska äppelgårdar. Tareq Taylor är vår ständige medarbetare på vinfestivalen och denna första Cider-festival har vi Tareqs TV-kollega John Taylor med. Han är en av cidermakarna och han låter dig smaka sin omskrivna "Dryg Cider". Han är där tillsammans med ett antal spännande cidermakare från 9 gårdar. Nu har du chansen att smaka det bästa Sverige har att erbjuda och dessutom byta erfarenheter med cidermakarna på plats.

Cider & Mat heter festivalen och meningen är att du också ska få en matupplevelse via en buffé speciellt sammansatt för att passa till våra svenska cidrar. Kom och njut av en härlig sommardag på vackra Österlen och Skepparps Vingård.
Festivalen hålls den 22 juli och alla biljetter måste förbokas denna sommar .
Bengt "Fuffe" Åkesson

Om, hur och när?

Kom och var med om en av Österlen-sommarens höjdpunkter. Den första festivalen för svensk cider här på Skepparps Vingård.
Vår festival för svenska viner började på samma sätt och förra gången kom 3500 besökare. Cider & Mat får detta år endast ta emot 600 besökare så boka era biljetter innan dom tar slut. VÄLKOMMEN!

Datum: 22 juli 2021
Tid: klockan 12-18
Plats: Skepparps Vingård (se karta nedan)
Biljetter: Endast förköp!

Inträdesbiljett: 60:-
provningsbiljetter: 200:-/10 st
passande mat till cider på buffé: 265:-
cider glasvis: 70:-
alkoholfritt: 20:-

Mat-buffé till Cidrarna

Vilken mat passar till cider? Precis som för viner så skiljer cidrar sig åt och deras smaker och egenskaper passar till olika maträtter. En rustik cider med utpräglat ”bokig” smak kanske kräver sin franska galette eller crêpes. En cider som fått sin andra jäsning på flaskan enligt ”champagnemetoden” kan göra succé till skaldjur, ljust kött eller fågel.
Därför har vi satt samman en buffé där du själv kan hitta de kombinationer som våra olika cidrar passar till. Smaka, njut och upplev ciderns värld.

Cider-gårdar

Skepparps Vingård är arrangör och serverar givetvis sin flaskjästa äppelcider. Några andra deltagare är Pomologik från Hornudden i Sörmland, Kullabergs Vingård, Kiviks Musteri, Maglehems Musteri, Bedstekille gård utanför Kivik, Fruktstereo från Malmö och Köpings Musteri.
En nykomling är John Taylor, känd från TV, som har med sin äppelcider – Dryg Cider :-).

Hitta till festivalen