Vi älskar bubblor och en stor del av skörden går till mousserande viner, vilka görs enligt Méthode traditionnelle eller Champagne-metoden som den också kallas. Våra viner är lätta, friska och krispiga där den pigga Solarisdruvan står i centrum.
Vi gör även ett rött, svalt vin på druvsorterna Rondo och Cabernet Cortis, som även ingår i vår rosé.
Våra viner präglas av vårt unika läge och det mikroklimat som råder här på Österlen. 
Klicka på flaskan för att läsa mer.

 • Grand Prix Solaris mousserande, 2021

  Årgång 2021 av vår mousserande Solaris kommer finnas tillgänglig i slutet av maj 2023. Då hittar ni den i ett stort antal av Systembolagets butiker, över hela landet.

 • Grand Prix Final Demi Sec, 2018

  348 kr

  Perfekt som början och avslut. Grand Prix Demi Sec 2018 är gjort på 100% Solaris. En tvilling till klassikern Grand Prix mousserande, men med mer sötma, vilket gör att den passar utmärkt till en entrérätt med gåslever eller som ett avslut med smakrika ostar som getost och de flesta mögelostar. Vinet passar även underbart till desserter som t ex Pavlova.

   

 • Grand Prix +15°, 2021

  149 kr

  Skepparps Grand Prix +15° är ett lätt och svalt rödvin, framställt på druvorna Rondo och Cabernet Cortis. Vinet är producerat med utgångspunkt från de förutsättningar Sverige har för blå druvor, som generellt behöver något längre tid för att mogna.

 • Grand Prix Solaris, 2021

  149 kr

  På Skepparps Vingård tar vi årligen fram ett vitt vin gjord på 100% Solaris från vår egen vingård. Denna utgåva jäser och lagras på ståltank fram till den buteljeras.

   

 • Crossover

  199 kr

  Ett samarbete mellan den välkände vinmakaren Vito Piffer i Trentino och Skepparps Vingård som resulterat i ett nytt spännande mousserande vin av högsta klass. Med de traditionella italienska druvorna i en ”crossover” med våra svenska friska solarisdruvor. Druvorna som ingår är Solaris odlade på Skepparps Vingård och Chardonnay och Sauvignon, Italien.

 • Flaskjäst Cider

  86 kr

  Österlens milda höstar gör att äpplena mognar på ett gynnsamt sätt och får den optimala balansen mellan sötma, arom och syra. Det ger cidern en fruktig, mycket frisk smak med toner av gröna äpplen, honung, kryddor och citron.

  Av gårdens 15 000 äppelträd framställs Skepparps Cider som tillverkas enligt enligt Méthode traditionnelle. Cidern får alltså sin andra jäsning efter buteljering och det är då som de fina, små bubblorna och de extra goda aromerna bildas.