Vi älskar bubblor och en stor del av skörden går till mousserande viner, vilka görs enligt Méthode traditionnelle eller Champagne-metoden som den också kallas. Våra viner är lätta, friska och krispiga där den pigga Solarisdruvan står i centrum.
Vi gör även ett rött, svalt vin på druvsorterna Rondo och Cabernet Cortis, som även ingår i vår rosé.
Våra viner präglas av vårt unika läge och det mikroklimat som råder här på Österlen. 
Klicka på flaskan för att läsa mer.

 • Grand Prix Solaris mousserande 2020

  299 kr

  NY ÅRGÅNG!
  Årgång 2020 av vår mousserande Solaris är äntligen ute, från den 10/6 finns den tillgänglig på 120 Systembolagsbutiker över hela landet.

 • Skepparp Trouvé Brut

  595 kr

  NYHET!
  Vissa stunder blir som underbara markörer i livet. Som när vi av en händelse 2021 återfann fyrahundra flaskor mousserande vin. Fyndet gjordes i en iskällare på ett slott på Österlen där vi lagrar en del av våra viner. Lyckan var enorm, och efter att ha provat vinet blev den om möjligt ännu större. Trouvé som är skördat 1999 i Limoux, Frankrike. Vi tappade det på flaska år 2000, och har legat och mognat i slottets källare sedan dess.

 • Grand Prix Final Demi Sec 2018

  348 kr

  NYHET!
  Perfekt som början och avslut.
  Grand Prix Demi Sec 2018 är gjort på 100% Solaris. En tvilling till klassikern Grand Prix mousserande, men med mer sötma, vilket gör att den passar utmärkt till en entrérätt med gåslever eller som ett avslut med smakrika ostar som getost och de flesta mögelostar. Vinet passar även underbart till desserter som t ex Pavlova.

   

 • Grand Prix Mousserande Brut 2019

  298 kr

  ”Sveriges bästa mousserande hittills är en druvren Solaris från kanonåret 2016. Vinet har tillverkats enligt champagnemetoden men bjuder på en helt egen stil där druvans pigga sauvignon Blanc-lika arom bärs fram av krispig syra utan störande ekfat eller överdriven jästkaraktär. Perfekt som fördrink när du vill överraska på nyårskalaset”. / Alf Tumble i Dagens Nyheter

 • Grand Prix Mousserande Rosé Brut 2020

  298 kr

  Denna utgåva är producerad av druvorna Cabernet Cortis och Rondo som skördades varsamt under sena september år 2020. Vinet har tillverkats enligt methode traditionelle. Efter en första jäsning på ståltank har flaskorna lagrats i en historisk, stensatt källare i sju till tolv månader. Under jäsning nummer två bildas miljontals små bubblor och smakerna mognar och förfinas. 

 • Grand Prix 15 °

  149 kr

  Skepparps Grand Prix +15° är ett lätt och svalt rödvin, framställt på druvorna Rondo och Cabernet Cortis. Vinet är producerat med utgångspunkt från de förutsättningar Sverige har för blå druvor, som generellt behöver något längre tid för att mogna.

  Nästa utgåva lanseras under försommaren 2022, tidigare årgångar är slutsålda.

 • Grand Prix Solaris

  149 kr

  På Skepparps Vingård tar vi årligen fram ett vitt vin gjord på 100% Solaris från vår egen vingård. Denna utgåva jäser och lagras på ståltank fram till den buteljeras.
  Årgång 2021 finns nu på Systembolaget!

   

 • Crossover

  199 kr

  Ett samarbete mellan den välkände vinmakaren Vito Piffer i Trentino och Skepparps Vingård som resulterat i ett nytt spännande mousserande vin av högsta klass. Med de traditionella italienska druvorna i en ”crossover” med våra svenska friska solarisdruvor. Druvorna som ingår är Solaris odlade på Skepparps Vingård och Chardonnay och Sauvignon, Italien.

 • Skepparps Grand Prix Rosé

  129 kr

  Grand Prix Rosé är framställt av druvorna Rondo och Cabernet Cortis. Dessa blå druvor passar utmärkt för att skapa en somrig rosé i vår stil, frisk, krispig och med tydliga bärtoner.

  Ett fåtal flaskor finns kvar på Systembolaget, årgång 2021 lanseras under försommaren 2022.

 • Flaskjäst Cider

  86 kr

  Österlens milda höstar gör att äpplena mognar på ett gynnsamt sätt och får den optimala balansen mellan sötma, arom och syra. Det ger cidern en fruktig, mycket frisk smak med toner av gröna äpplen, honung, kryddor och citron.

  Av gårdens 15 000 äppelträd framställs Skepparps Cider som tillverkas enligt enligt Méthode traditionnelle. Cidern får alltså sin andra jäsning efter buteljering och det är då som de fina, små bubblorna och de extra goda aromerna bildas.