Flaskjäst Cider

86 kr

Österlens milda höstar gör att äpplena mognar på ett gynnsamt sätt och får den optimala balansen mellan sötma, arom och syra. Det ger cidern en fruktig, mycket frisk smak med toner av gröna äpplen, honung, kryddor och citron.

Av gårdens 15 000 äppelträd framställs Skepparps Cider som tillverkas enligt enligt Méthode traditionnelle. Cidern får alltså sin andra jäsning efter buteljering och det är då som de fina, små bubblorna och de extra goda aromerna bildas.

SMAK: Fruktig smak med liten sötma och tydlig karaktär av äpplen, inslag av honung och citrus.
DOFT: Fruktig doft med tydlig karaktär av äpplen, inslag av mandelmassa och honung.
SERVERING: Serveras vid 8-10° som sällskapsdryck eller till rätter av fisk och ljust kött.

  • Äppelsorter: Holsteiner cox, Blenheim orange, Ingbo, Santana och Rubinola.
  • Alkoholhalt: 6%
  • Volym: 750 ml.
  • Artikelnummer: 1841

Österlens förutsättningar ger smak

Det kustnära klimatet på Österlen är optimalt för vinodling.
Svalare vårar och varmare höstar ger frukten en långsammare mognad och mer smak.
Vi odlar idag både druvor och äpplen och förädlar dessa fantastiska råvaror till vin och cider.