Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

ÄLSKADE OLLE! En hyllningskonsert till OLLE ADOLPHSON

7 augusti @ 16:00 - 22:00

Olle Adolphson tillhör våra mest älskade vissångare och textförfattare. Som uttolkare av sommarnätter och gryende kärlek fann han inspiration på Österlen. I sommar, på endast en promenads avstånd från Olle Adolphsons grav vid Ravlunda kyrka, arrangerar Skepparps Vingård den 7 augusti en hyllningskonsert med rubriken ”Älskade Olle”.

Platsen för konserten är väl vald; från vingården kan du blicka mot nordväst över Brösarps norra backar och Björshus naturreservat. Här ägde Olle Adolphson en gård och vistades under tidigt 70-tal. Det är troligt att han i denna miljö fick inspiration av ljunghedar och enebackar, och inte minst av de vackra dalarna ner mot Skepparp och Haväng – med hav och himmel som kuliss.

Hyllningskonserten till Olle Adolphson produceras av vissångaren Anders Anton och Börje Bengtsson som under en femtonårsperiod informellt arrangerat konserter med den svenska visskatten under epitetet ”Visor & Vänner”. Anders Anton har vi sett och hört i flera sammanhang under de senaste åren, såväl vid underhållningsserien Strandhugg i Kristianstad som Åhus Visfestival, och under coronatiden som vissångare i streamade arrangemang för studieförbund, Musik i Syd och för omsorgsverksamheten i Kristianstad. Alltid med den svenska vistraditionen som huvudinriktning.

Läs mer: pressmeddelande

SÅNG: Lena-Marie Walldén
SÅNG & GITARR: Anders Anton
KONTRABAS: Jesper Nordberg

VINGÅRDENS GRILLBUFFÉ SERVERAS FRÅN 16:00 MUSIKEN BÖRJAR 18:00
BILJETTER: https://tickset.com/e/2021olleadolphson


Arrangörer fr.v.: Börje Bengtsson, Anders Anton, Bengt Åkesson och Eva Bergqvist

Detaljer

Datum:
7 augusti
Tid:
16:00 - 22:00
Webbplats:
https://tickset.com/e/2021olleadolphson

Arrangör

Skepparps Vingård
Telefon:
070-5771910
E-post:
info@skepparpsvingard.se

Plats

Skepparps Vingård
Verkaåvägen 56
Kivik, 27737 Sverige
+ Google Map