• Grand Prix Solaris mousserande 2020

  299 kr

  NY ÅRGÅNG!
  Årgång 2020 av vår mousserande Solaris är äntligen ute, från den 10/6 finns den tillgänglig på 120 Systembolagsbutiker över hela landet.

 • Skepparp Trouvé Brut

  595 kr

  NYHET!
  Vissa stunder blir som underbara markörer i livet. Som när vi av en händelse 2021 återfann fyrahundra flaskor mousserande vin. Fyndet gjordes i en iskällare på ett slott på Österlen där vi lagrar en del av våra viner. Lyckan var enorm, och efter att ha provat vinet blev den om möjligt ännu större. Trouvé som är skördat 1999 i Limoux, Frankrike. Vi tappade det på flaska år 2000, och har legat och mognat i slottets källare sedan dess.

 • Grand Prix Final Demi Sec 2018

  348 kr

  NYHET!
  Perfekt som början och avslut.
  Grand Prix Demi Sec 2018 är gjort på 100% Solaris. En tvilling till klassikern Grand Prix mousserande, men med mer sötma, vilket gör att den passar utmärkt till en entrérätt med gåslever eller som ett avslut med smakrika ostar som getost och de flesta mögelostar. Vinet passar även underbart till desserter som t ex Pavlova.

   

 • Grand Prix Mousserande Brut 2019

  298 kr

  ”Sveriges bästa mousserande hittills är en druvren Solaris från kanonåret 2016. Vinet har tillverkats enligt champagnemetoden men bjuder på en helt egen stil där druvans pigga sauvignon Blanc-lika arom bärs fram av krispig syra utan störande ekfat eller överdriven jästkaraktär. Perfekt som fördrink när du vill överraska på nyårskalaset”. / Alf Tumble i Dagens Nyheter

 • Grand Prix Mousserande Rosé Brut 2020

  298 kr

  Denna utgåva är producerad av druvorna Cabernet Cortis och Rondo som skördades varsamt under sena september år 2020. Vinet har tillverkats enligt methode traditionelle. Efter en första jäsning på ståltank har flaskorna lagrats i en historisk, stensatt källare i sju till tolv månader. Under jäsning nummer två bildas miljontals små bubblor och smakerna mognar och förfinas. 

 • Crossover

  199 kr

  Ett samarbete mellan den välkände vinmakaren Vito Piffer i Trentino och Skepparps Vingård som resulterat i ett nytt spännande mousserande vin av högsta klass. Med de traditionella italienska druvorna i en ”crossover” med våra svenska friska solarisdruvor. Druvorna som ingår är Solaris odlade på Skepparps Vingård och Chardonnay och Sauvignon, Italien.